پژوهش های انجام شده در رابطه با طراحی کنترلر فاز با استفاده از مدل میانگین جبرانساز استاتیکی- ... |
که یک بردار با مولفههای صفر است که بجز برای مولفهای متناظر با اندازه ولتاژ باس STATCOM برابر ۱ است. با افزودن متغیر حالت به بردار حالت y مربوط به STATCOM، بردار کنترل فیدبک حالت برای کنترلر PI بصورت زیر در می آید :
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۲‑۳۳)
که یک بردار با مولفههای صفر است که بجز برای مولفهی متناظر با حالت انتگرالی برابر ۱ میباشد.
۲-۲-۲-۱-۲- روش جایابی قطب
پاسخ دینامیکی یک سیستم خطی بوسیله محله قرار گرفتن ریشه های معادله مشخصه و همچنین قطبهای سیستم کنترل می شود. شناسایی محل قطبهای سیستم و اعمال کنترلرهای مناسب که اثر آن قطبها را تضعیف می کند و یا بهبود میبخشد، از روش های شناخته شده کنترلی است. پاسخ یک سیستم ممکن است تحت تأثیر جابجایی تمامی و یا برخی از قطبها قرار گیرد. در این روش کنترل بر پایه مدل دینامیکی میباشد. بهواسطه کنترل مکان قطبها، میتوانیم با جابجا کردن یک یا چند قطب از سمت راست ناحیه مختلط، به سمت چپ آن، باعث پایدار شدن سیستمهای ناپایدر شویم. همچنین با افزایش دامنه برخی از قطبها میتوانیم باعث افزایش میرایی پاسخ سیستم شویم. از طرفی با تنظیم قسمت مختلط قطبها میتوانیم باعث تغییر در فرکانس نوسانات شویم. در بسیاری از موارد، تعیین دقیق محل قطبها امکان پذیر نیست. بنابراین کنترلر با تغییر در ریشه های معادله مشخصه باعث تاثیر قابل توجه بر روی بهبود دینامیک سیستم می شود [۳۳].
در طراحی کنترلر به این روش میبایست ابتدا معادلات فضای حالت STATCOM را استخراج نماییم. این معادلات را در بخش قبل بهدست آوردیم. در طراحی کنترلر به این روش، قطبهای جدید میبایست شرایط زیر را ایفا کنند.
-نوسانات سیگنال های ، و در پاسخ، میبایست کمتر از یک دوره در سیکل ولتاژ باشد. چرا که فرکانس سیستم قدرت ۵۰HZ میباشد.
-بهبود over shoot سیگنالهای و .
-ولتاژ خازن لینک DC میبایست ثابت باقی بماند.
-اندازه سیگنال در خروجی میبایست صفر شود. چرا که نشان دهنده تلفات اکتیو در STATCOM میباشد.
محل جدید قطبها باید طوری انتخاب شود که شرایط و حالات گفته شده در بالا را محقق نماید. شکل (۲-۱۸) نشان دهنده بلوک دیاگرام کنترلر به روش جابجایی قطب برای STATCOM میباشد. این شکل شامل معادله فضای حالت STATCOM به همراه یک حلقه فیدبک (بلوک KP) است که نشان دهنده گین فیدبک کنترلر به هنگام یافتن محل جدید قطبها میباشد. این گین فیدبک همچنین برای کاهش سیگنال خطا بین مقادیر مرجع و مقادیر نمونه برداری شده خروجی نیز استفاده می شود. محل جدید قطبها براساس برنامه M-file که در نرمافزار MATLAB نوشته شده است، بهدست میآیند. این برنامه با تصمیم گیری بر روی مقادیر خروجی ، و شرایطی را ایفا می کند که تمامی حالات گفته شده به هنگام انتخاب محل جدید قطبها برآورده شود.
شکل ۲‑۱۸- بلوک دیاگرام کنترل به روش جایابی قطب [۳۳]
۲-۲-۲-۱-۳-رگولاتور درجه دوم خطی [۱۵](LQR)
روش LQR مشابه روش جایابی قطب است با این تفاوت که در این روش قطبهای سیستم، مستقیما توسط کمینه کردن “اندیکس اجرایی” J، تعیین میگردد. بعلاوه این روش پایداری سیستم کنترل را نیز تعیین می کند. در یک سیستم خطی در جایی که متغیر حالت، ورودی سیستم و خروجی آن باشد، معادله حالت را میتوانیم به صورت زیر بیان کنیم.
(۲‑۳۴)
هدف از این طراحی این است که با بهره گرفتن از فیدبک حالت K- = باعث کمینه شدن “اندیکس اجرایی” J، شویم. رابطه زیر مقدار J را نشان میدهد.
(۲‑۳۵)
J=
در این روش کنترلی، اثر بخشی و کارایی کنترل، بواسطه انتخاب ماتریس R و Q میباشد. بنابراین در انتخاب آنها باید دقت کرد. یک روش مناسب انتخاب Q بدین صورت است که این ماتریس قطری تعریف شود و عناصر آن بهعنوان وزنهای متغیرهای حالت STATCOM در شاخص عملکرد عمل کنند. ماتریس نیز بصورت قطبی انتخاب می شود. مقادیر عناصر R باید بدقت انتخاب شوند، زیرا مقادیر بسیار کم به سیگنال کنترلی ورودی نسبتا بزرگ و مقادیر بسیار بزرگ به عملکرد کند سیستم منجر می شود. بهترین بازهی مقادیر به سیستم مورد بررسی و نقطهی کار مورد نظر بستگی دارند. گین فیدبک K با بهدست آوردن ماتریس P مشخص می شود و خود ماتریس P نیز از حل کردن معادله زیر بدست می آید:
(۲‑۳۶)
P +PA - PBP +Q =0
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-09-05] [ 06:04:00 ب.ظ ]
|