پژوهش های پیشین در مورد تمایز بین بازده مثبت و منفی در تعیین رابطه بین قیمت و ... |
****
شرکت های با بازده مثبت
۴۱
۱۰۸/۱۲
****
****
کل شرکت ها
۱۱۳
۶۲۵/۹
۳۲۱/۴-
۱۲۹۱/۰
بر مبنای نتایج آزمون خلاصه شده در جدول شماره ۴-۱۳ ملاحظه می شود که:
یک) سطح معنی دار آزمون تی استیودنت برابر ۱۲۹۱/۰ و بیش از ۵ درصد محاسبه شده لذا فرض صفر مبنی بر برابری میانگین ها رد و فرض مخالف مبنی بر تفاوت میانگین حجم مبادلات سهام در بین دو گروه از شرکت های دارای بازده غیر منتظره مثبت و منفی پذیرفته شده است.
دو) میانگین حجم مبادلات سهام در بین شرکت های دارای بازده غیر منتظره مثبت یا دارای بازده بیشتر از بازده بازار برابر ۱۰۸/۱۲ و در بین شرکت های دارای بازده غیر منتظره منفی یا دارای بازده کمتر از بازده بازار برابر۵۳۵/۹ بوده و مقایسه میانگین ها نشان می دهد که متوسط حجم مبادلات شرکت های دارای بازده غیر منتظره مثبت یا بیشتر از بازده بازار، بیشتر از شرکت های دارای بازده غیرمنتظره منفی یا دارای بازده کمتر از بازده بازار است.
جمع بندی نتایج یاد شده نشان می دهد که در سطح اطمینان ۹۵ درصد فرض رابطه مستقیم بین نوع بازده غیر منتظره و حجم مبادلات سهام در شرکت های منتخب بورسی پذیرفته شده است.
د) رابطه بین سایر متغیرها و حجم مبادلات سهام
علاوه بر متغیرهای مستقل اصلی متغیرهای سطح شرکت مشتمل بر ریسک سهام یا بتای شرکت و اندازه شرکت نیز در رابطه مورد مطالعه قرار گرفته بود. مبتنی بر نتایج برآورد رابطه بین متغیرها که در جدول شماره ۴-۱۱ خلاصه شده ملاحظه می شود که:
یک) ضریب ریسک سهام در رابطه برآوردی برابر ۰۴۰۱/۰- بوده که بر مبنای علامت منفی آن حاکی از رابطه معکوس بین ریسک سهام با حجم مبادلات در نمونه تصادفی است. سطح معنی دار متناظر با آن برابر ۰۲۶۱/۰ بوده و در سطح ۹۵ درصد اطمینان تعمیم آن به جامعه آماری شرکت های منتخب بورسی پذیرفته شده و با عنایت به ضریب تعیین برآوردی بیش از ۸۱ درصد از تغییرات بر مبنای این رابطه بیان شده است.
دو) ضریب اندازه شرکت در رابطه برآوردی برابر ۰۰۱۲/۰ بوده که بر مبنای علامت منفی آن حاکی از رابطه مستقیم بین اندازه شرکت با حجم مبادلات در نمونه تصادفی است. سطح معنی دار متناظر با آن برابر ۰۱۲۶/۰ بوده و در سطح ۹۵ درصد اطمینان تعمیم آن به جامعه آماری شرکت های منتخب بورسی پذیرفته شده و با عنایت به ضریب تعیین برآوردی بیش از ۸۱ درصد از تغییرات بر مبنای این رابطه بیان شده است.
خلاصه یافتهها
در این قسمت، به صورت خلاصه، نتایج محاسبات، آزمون ها و تحلیل های مربوط به توصیف یافته ها، تحلیل پیش فرض ها و تشریح روابط بین متغیرها آورده شده است.
هدف از این تحقیق تعیین رابطه بین قیمت سهام، میزان و نوع بازده غیر منتظره سهام با حجم مبادلات سهام بوده است. بر این مبنا حجم مبادلات سهام به عنوان یک کمیت لگاریتمی و متغیر وابسته تلقی شده است. از بین متغیرهای مستقل، نوع بازده غیر منتظره به عنوان یک متغیر کیفی تلقی شده که در تحلیل واریانس منظور گردیده است. سایر متغیرهای مستقل مشتمل بر قیمت هر سهم به ریال، بازده غیر منتظره سهام در قیاس با بازده بازار و بر حسب درصد، ریسک سهام بر مبنای بتای بازار و نهایتا ارزش شرکت که به عنوان یک کمیت لگاریتمی بر مبنای لگاریتم ارزش شرکت با معیار کیو توبین محاسبه شده اند.
جهت گردآوری داده های عملکردی از شرکت های بورسی با اعمال محدودیت هایی جامعه آماری مشتمل بر ۲۴۵ شرکت تعریف و با بهره گرفتن از نتایج نمونه آزمایشی یا پایلوت و مقدار واریانس به دست آمده از نمونه تصادفی، با فرمول آماری حجم نمونه نهایی ۱۱۳ شرکت برآورد گردیده و این تعداد شرکت به روش تصادفی ساده از بین شرکت های منتخب بورسی انتخاب گردیدند. با عنایت به محدودیت تعداد شرکت های انتخاب شده از یک طرف و تعدد متغیرها در مدل تحقیق، بازه زمانی ۵ ساله منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۲ تعیین و در نتیجه ۵ نمونه وابسته ۱۱۳ شرکتی و در مجموع ۵۶۵ سال – شرکت مورد مطالعه قرار گرفت.
توصیف یافته ها بر مبنای شاخص های آماری نشان داد که:
الف) متغیرمستقل این تحقیق کمیت لگاریتمی حجم مبادلات سهام در بین شرکت نمونه به طور متوسط ۶۲۵/۹ با انحراف معیار ۲۵۶/۱۳ بوده است.
ب) از بین متغیرهای مستقل، نوع بازده غیر منتظره به عنوان یک متغیر کیفی تلقی شده که متعاقبا در تحلیل واریانس منظور گردیده است. سایر متغیرهای مستقل مشتنل بر قیمت هر سهم به ریال، بازده غیر منتظره سهام در قیاس با بازده بازار و بر حسب درصد، ریسک سهام بر مبنای بتای بازار و نهایتا ارزش شرکت که به عنوان یک کمیت لگاریتمی بر مبنای لگاریتم ارزش شرکت با معیار کیو توبین محاسبه شده است. بر مبنای توصیف یافته ها قیمت هر سهم، بازده غیر منتطره، ریسک سهام و اندازه شرکت به طور متوسط برابر ۴۲۳۱ ریال، صفر، ۲۵۳/۲ و ۲۸۵/۱۶ با انحراف معیارهای ۳۲۴۵، ۲۰۴/۳، ۸۹۵/۱ و ۲۵۴/۷ بوده اند.
ج) ضرایب چولگی و کشیدگی متغیرهای کمی به جز حجم مبادلات سهام و اندازه شرکت که به عنوان یک کمیت نرمال شده لگاریتمی بوده و تقریبا به صفر میل کرده در سایر موارد به مراتب از ۰٫۱ بزرگ تر بوده و حاکی از غیر نرمال بودن توزیع متغیر ها در نمونه تصادفی بوده است.
تحلیل پیش فرض ها بر مبنای آزمون های کولموگروف- اسمیرونوف، دوربین واتسون، فیشر و تحلیل همبستگی و نهایتا آزمون های چاو وهاسمن نشان داد که کلیه پیش فرض های استفاده از رگرسیون خطی مرکب مبتنی بر تحلیل داده های تابلویی با اثرات ثابت برقرار بوده است.
با عنایت به برقراری پیش فرض ها، از رگرسیون خطی مرکب مبتنی بر تحلیل داده های تابلویی با اثرات ثابت جهت تعیین ارتباط بین حجم مبادلات سهام به عنوان یک کمیت لگاریتمی و متغیر وابسته با متغیرهای مستقل، مشتمل بر قیمت هر سهم به ریال، بازده غیر منتظره سهام در قیاس با بازده بازار و بر حسب درصد، ریسک سهام بر مبنای بتای بازار و نهایتا ارزش شرکت که به عنوان یک کمیت لگاریتمی بر مبنای لگاریتم ارزش شرکت با معیار کیو توبین استفاده شد. البته نوع بازده غیر منتظره به عنوان یک متغیر کیفی تلقی شده که در تحلیل واریانس منظور گردیده است.
تفسیر ضرایب متغیرها در رابطه برآوردی، سطح معنی داری تی استیودنت و آزمون فیشر و اعتبار سنجی رابطه برآوردی بر مبنای ضریب تعیین و نهایتا آزمون زوجی تی استیودنت برای متغیر نوع بازده غیر منتظره نشان داد که:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۱) بین قیمت هر سهم با حجم مبادلات سهام رابطه نسبتا قوی مستقیم خطی وجود داشته و رابطه مستقیم بین قیمت هر سهم با حجم مبادلات سهام در سطح ۹۵ درصد اطمینان به جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورسی قابل تعمیم است.
۲) بین میزان بازده غیر منتظره سهام با حجم مبادلات سهام رابطه نسبتا قوی مستقیم خطی وجود داشته و رابطه مستقیم بین بازده غیر منتظره سهام با حجم مبادلات سهام در سطح ۹۵ درصد اطمینان به جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورسی قابل تعمیم است.
۳) بین نوع بازده غیر منتظره سهام با حجم مبادلات سهام رابطه نسبتا قوی مستقیم خطی وجود داشته و رابطه مستقیم بین نوع بازده غیر منتظره سهام با حجم مبادلات سهام در سطح ۹۵ درصد اطمینان به جامعه آماری یا شرکت های منتخب بورسی قابل تعمیم است.
۴) تحلیل های اضافی در زمینه رابطه بین متغیرهای سطح شرکت مشتمل بر ریسک سهام و اندازه شرکت با حجم مبادلات سهام نیز انجام شده و نتایج تحلیل نشان داد که: یک) ضریب ریسک سهام در رابطه برآوردی برابر ۰۴۰۱/۰- بوده که بر مبنای علامت منفی آن حاکی از رابطه معکوس بین ریسک سهام با حجم مبادلات در نمونه تصادفی است. سطح معنی دار متناظر با آن برابر ۰۲۶۱/۰ بوده و در سطح ۹۵ درصد اطمینان تعمیم آن به جامعه آماری شرکت های منتخب بورسی پذیرفته شده و با عنایت به ضریب تعیین برآوردی بیش از ۸۱ درصد از تغییرات بر مبنای این رابطه بیان شده است. دو) ضریب اندازه شرکت در رابطه برآوردی برابر ۰۰۱۲/۰ بوده که بر مبنای علامت منفی آن حاکی از رابطه مستقیم بین اندازه شرکت با حجم مبادلات در نمونه تصادفی است. سطح معنی دار متناظر با آن برابر ۰۱۲۶/۰ بوده و در سطح ۹۵ درصد اطمینان تعمیم آن به جامعه آماری شرکت های منتخب بورسی پذیرفته شده و با عنایت به ضریب تعیین برآوردی بیش از ۸۱ درصد از تغییرات بر مبنای این رابطه بیان شده است.
۵) با عنایت به مستقیم بودن رابطه برآوردی بین تک تک متغیرهای اصلی مستقل با حجم مبادلات سهام، می توان نتیجه گرفت که:
“ بین قیمت، میزان و نوع بازده غیر منتظره با حجم مبادلات سهام در قلمرو تحقیق رابطه مستقیم وجود دارد.”
فصل پنجم:
تلخیص،نتیجهگیری، پیشنهادها
مقدمه
بخش مهم تحقیق، نتیجه گیری از فرضیه ها و تهیه طرح و تعمیم آن میباشد. این نتیجهگیری آخرین تأثیر را هم از حیث سبک نگارش و هم از جهت محتوا باید به خواننده القا نماید. نتیجهگیری باوری مبتنی بر استدلال و بر مبنای شواهد حاصل از پژوهش است که در اختیار خوانندگان پژوهش، علاقهمندان به اجرای پژوهشهای آتی مبتنی بر پژوهشهای کنونی و درنهایت استفاده کنندگان کاربردی، قرار میگیرد.
طی فصول قبل کلیات تحقیق، مبانی نظری و پیشینه تحقیق، روش تحقیق و نهایتا یافته های تحقیق مشتنل بر توصیف یافته ها، تحلیل پیش فرض ها و تحلیل روابط بین متغیرها مورد بحث قرار گرفته است.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-09-05] [ 05:52:00 ب.ظ ]
|