مطالعه ی خواص هسته ای با استفاده از مدل شبکه ای FCC |
در طی چندین سال و با استدلالهای بیشمار مدلهای مختلفی برای بررسی و مطالعه ساختار هسته توسط فیزیكدانان نظری معرفی شده است، اما از آنجایی كه مدلهای مختلف هستهای در توصیف كامل خواص هسته ناموفق بودهاند. امكان پیشنهاد مدلی واحد برای مطالعه ساختار هسته از بین رفته است.
مدل شبكهای FCC[1] در سال 1937 توسط ویگنر[2] مدلسازی شده است]2.[ از آنجایی كه این مدل توانایی بازتولید خواص مدلهای ذره مستقل[3]، قطره مایع[4] و خوشهای[5] را دارا میباشد. ادامه این فصل به معرفی این مدلها اختصاص یافته است. همچنین در فصل دوم به طور كامل مدل شبكهای FCC را معرفی كرده ایم. معیار سنجش هر مدل شرح كامل خواص هستهای و توافق مناسب با دادههای تجربی میباشد، بنابراین در فصل سوم خواص هسته را از طریق این مدل مطالعه نموده ایم. هدف اصلی معرفی این مدل ایجاد هسته از طریق مدل شبكهای FCC و بررسی كارآمد بودن این مدل در برهمكنش یونهای سنگین می باشد. در نتیجه، بعد معرفی سایر مدلها نظیر مدل دابل-فولدینگ[6] و پتانسیل باس[7] برای محاسبه پتانسیل هستهای با استفاده از نیروی برهمكنش نوكلئون- نوكلئون M3Y-Paris و توزیع نوكلئونها از طریق این مدل پتانسیل هستهای را محاسبه كردهایم. بنابراین فصل چهارم این تحقیق به بررسی محاسبه پتانسیل هستهای و سطح مقطع همجوشی واكنشهای ، و نتیجهگیری اختصاص یافته است.
1-2 معرفی مدلهای هستهای
از جمله مدلهای متداول برای مطالعه ساختار هسته مدلهای ذره مستقل و مدل دستهجمعی[8] میباشد.
مدل ذره مستقل: در مدل ذره مستقل ذرات در پائینترین مرتبه صورت مستقل در یك پتانسیل مشترك حركت میكنند. مانند مدل لایهای[9].
مدل دستهجمعی: در مدل دستهجمعی یا برهمكنش قوی، به علت برهمكنشهای كوتاهبرد و قویبین نوكلئونها، نوكلئونها قویاً به یكدیگر جفت میشوند. مانند مدل قطره مایع]3[.
1 . Face-Center-Cubic
2 . Wigner
3 . Independent Particle Model (IPM)
4 . Liquid Drop Model (LDM)
5 . Cluster Model
6 . Double Folding
7 . VBass
1 . Collective
2 . Shell Model
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-12-02] [ 12:26:00 ب.ظ ]
|