از همین رو است که یکی از شاخصه های مهم رهبر دینی این است که اصرار او بر امن بودن، میزان اسلامی بودن یک پیشوا را سنجید. امام خمینی (ره) که توانست در تمامی عرصه ها با معیارهای اسلامی خط مشی آنها را تعیین نماید،در این وادی نیز با قوت و در حساسیتِ مثال زدنی وارد شدند و حریم خصوصی مردم را پیامبرانه پاس داری کرد و همه مسئولان را به رعایت آن فرمان داد.

 

 

 

 

 

 

 

 

ج-اهمیت و ضرورت انجام تحقیق

 

 

         جرایم هتک حرمت منازل و املاک مسکونی و غیر مسکونی، از جرائم علیه شخصیت معنوی افراد به شمار می رود و رابطه مستقیم با آرامش روحی و آسایش جسمی افراد دارد. در طول تاریخ همواره منازل و املاک افراد مورد توجه و حمایت ادیان و جوامع بشری بوده و در جهت حفظ حرمت آن تلاش های زیادی شده است. به  نحوی که در قدیمی ترین قانون مدون یعنی قانون حمورابی برای مرتکبین جرم هتک حرمت منازل، مجازات بسیار شدید مرگ پیش بینی شده بود. دین اسلام نیز به مسکن اشخاص به دیده احترام نگریسته و اهمیت فوق العاده ای برای حریم شخصی افراد قائل شده است به طوری که در قرآن کریم خداوند متعال در آیات متعدد به طور صریح و ضمنی مردم را از ورود به مسکن و املاک دیگران بدون اذن صاحب خانه منع کرده است و معصومین (ع) نیز در روایات و احادیث مختلف تأکید فراوان به حفظ حرمت منازل و املاک اشخاص کرده اند و مردم را از تعرض به خانه های دیگران بدون اجازه صاحب خانه بر حذر داشته اند. همچنین فقهای عظام نیز در مباحث فقهی خود مبحثی را به این موضوع اختصاص داده و حتی دفاع از منزل و ملک را در موارد تعرض مشروع دانسته اند و رهبران حکومتی نیز در مناسبت های مختلف به مسئولین امر اهمیت موضوع را گوشزد کرده اند و مأمورین را از ورود به منازل غیر بدون مجوز قانونی منع فرموده اند. از دیدگاه مجامع بین المللی نیز مصونیت منازل و املاک اشخاص یکی از حقوق اولیه بشر شناخته شده است و در کنوانسیون های بین المللی به این موضوع پرداخته و کشورهای عضو را ملزم به رعایت حقوق اولیه اشخاص کرده اند و در قوانین موضوعه ایران، قانون اساسی مشروطیت و هم چنین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصل یا اصولی را به مصونیت مسکن و املاک اشخاص از تعرض دیگران اختصاص داده و مقنن عادی نیز در مورد ضمانت اجرای کیفری آن در طول تاریخ قانونگذاری موادی را در مجازات مرتکبین جرم هتک حرمت منازل و املاک غیر مسکونی پیش بینی کرده است و رسیدگی به این جرم را در صلاحیت محاکم عمومی قرار داده مگر در موارد استثنایی که دادگاههای اختصاصی به لحاظ صلاحیت شخصی و ذاتی صالح به رسیدگی به این جرم شده اند و از نظر قانونگذاری بزه هتک حرمت منازل مسکونی و غیر مسکونی توسط اشخاص عادی از جرائم قابل گذشت شناخته شده است.

 

پایان نامه

پروژه دانشگاهی

 

 

 

 

د-اهداف تحقیق

 

 

1-بررسی مفهوم و ارکان جرم هتک حرمت منازل و املاک غیر

 

 

2-شناخت علل فردی و اجتماعی گرایش به جرم در جامعه

 تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی

2-کمک به قضات جهت استفاده درد محاکم و دانشجویان و اساتید برای مطالعه

 

 

3-ارائه راهکارهای مناسب در جهت کاهش این جرم در جامعه

 

 

4-در صورت وجود، ارائه راهکارهای مناسب در جهت حل چالش ها و خلا های قانونی مرتبط با موضوع پایان نامه.

 

 

ه-سوالات تحقیق

 

 

1-آیا موضوع جرایم هتک حرمت منازل و املاک مسکونی و غیر مسکونی ،منزل یا ملک محل وقوع این جرم است؟

 

 

2-آیا هتك حرمت منازل و املاک غیر مسکونی توسط مأمورین دولتی از جرایم عمدی است؟

 

 

3-آیا در قوانین جزایی ایران حمایت کامل و جامع از حریم مالکیت املاک افراد شده است؟

 

 

4-آیا به جرم ورود غیر مجاز به املاک غیر مسکونی  و منازل افراد در فقه امامیه پرداخته شده است؟

 

 

1-موضوع جرایم هتک حرمت منازل املاک مسکونی و غیر مسکونی ،منزل یا مسكن محل وقوع این جرم است.

 

 

2- هتك حرمت منازل و املاک غیر مسکونی توسط مأمورین دولتی از جرایم عمدی است

 

 

3-در قوانین جزایی کشور از منزل افراد به طور منطقی حمایت شده است و قوانین در این زمینه مناسب است.

 

 

4- به جرم ورود غیر مجاز به املاک غیر مسکونی  و منازل افراد در فقه امامیه  به طور کامل پرداخته نشده است و شاهد اختلاف نظرات فراوان می باشیم.

 

 

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...