دانلود مطالب پژوهشی با موضوع تهیه کرم حاوی عصاره حلزون و روغن شترمرغ و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ... |
ویتامین F
سایر ویتامینهایی که در فرآوردههای موضعی استفاده میشوند، موادی هستند که تحت عنوان ویتامین F شناخته میشوند که در حال حاضر تحت عنوان اسیدهای چرب غیر اشباع فنلیEssential (unsaturated) fatty acid یا EFA شناخته میشوند.
شکل ۲-۹. ساختمان لینولئیک اسید
۲-۱۰. پروتئینها
پروتئینها مهمترین ترکیبات شیمیایی هستند که در بدن جانداران یافت میشوند. این مواد قسمت اعظم ساختمان بدن جانداران را تشکیل میدهند و در انسان، در حدود نیمی از وزن خشک بدن را شامل میشوند.
کمتر بافت زندهای مشاهده میشود، یا فعالیت زیستی وجود دارد که پروتئینها در آن سهم مهمی داشته باشند. اغلب گفته میشود که از دیدگاه زیستی، پروتئینها هر کاری را امکانپذیر میسازند و تنها به همین سبب در مطالعالت بیوشیمیایی این مواد بیشتر از هر چیز دیگر جلب توجه میکنند. نام پروتئین خود حاکی از اهمیت این مواد است. این نام در سال ۱۸۳۸ توسط دانشمندی هلندی به نام G.J.Madler بکار گرفته شد. این واژه از کلمه یونانی Proteios به معنای در مقام نخست گرفته شد. مادلر این مواد را به این دلیل پروتئین نامید که اهمیت آنها در تغذیه موجودات زنده از همه مواد غذایی دیگر بیشتر است. پروتئینها از کربن، هیدروژن، اکسیژن و ازت ساخته شدهاند. این ترکیبات آلی پیچیده، دارای وزن مولکولی زیاد میباشند و برای رشد و نمو بیشترین ارزش را دارند و از نظر وزنی از ۵۳ درصد کربن، درصد هیدروژن، ۲۳ درصد اکسیژن و ۱۶ درصد ازت و کمتر از یک درصد گوگرد و فسفر تشکیل شدهاند که اجزاء اصلی و ساختارهای نرم بدن را تشکیل میدهند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جانوران نمیتوانند پروتئین را از مواد ساده غیر آلی بسازند و مجبورند آنها را از طریق غذای خود تامین نمایند. به هر حال پروتئین در بدن به عنوان سازنده بافتها و در موارد لزوم به عنوان منبع انرژی عمل میکند.
پروتئینها به دو دسته تقسیم میشوند.
۱- پروتئینهای واقعی (TPN) 2- پروتئینهای فاقد نیتروژن (NPN) شناخته شده است که تعداد ۱۰ نوع آنها در بدن موجودات زنده ساخته نمیشوند و به عنوان اسیدهای آمینه ضروری باید در جیره غذایی منظور گردند که عبارتند از:
هیستیدین، وانس، فیبونین، آژرنین، یوسین، ایزویوسین، ترئونین، فنیل آلانین و ترپتنومان، اگر یکی از اسیدهای آمینه ضروری در ترکیب غذایی وجود نداشته باشد، سنتز پروتئینها صورت نخواهد گرفت و برای آن کاتابولیسم (تجزیه) پروتئینها صورت میگیرد. انواع دیگر به عنوان اسیدهای آمینه غیر ضروری هستند که معمولا ًبراساس حرکات متابولیکی و وجود کربوهیدراتها در بدن ساخته میشوند و در ساختن پروتئینها، اسیدهای آمینه بهم میپیوندند و تشکیل مولکولهای پروتئینی میدهند. اما در سلولهای بدن جانوران تنها ساخت پروتئینها نیست بلکه یکسری اعمال متابولیک پیش میآید تا پروتئینهای شکسته مورد مصرف سلولها قرار گیرند.
دستهبندی دیگر اسیدهای آمینه برحسب ضروری بودن برای آبزیان به صورت زیر میباشد:
۱- اسید آمینههای ضروری: آرژنین، هیستیدین، لوسین، ایزولوسین، والنس، لیزین، تیونین، ترئونین، تریپتوفان و فنیل آلانین.
۲- اسید آمینههای نیمه ضروری: تیروزین، سیستین، هیدروکسی، لیزین
۳- اسیدآمینههای غیر ضروری: آلانین، اسید آسپارتیک، اسیدگلوتامیک، هیدورکسی یرونین، گلایسین، یرین و پرولین
لازم به ذکر است که تروزین از قبیل آلانین، سیستنین از تینونین و هیدروکسی لیزین از لیزین میتوانند ساخته شوند. (۳۷)
۲-۱۱. اسیدهای آمینه
پروتئینها متشکل از رشتههای طویلی از مولکولهای کوچکتر و سادهتر متصل به یکدیگر درست شدهاند. واحدهای ساختمانی پروتئین را اسید آمینه مینامند. در ساختمان اسیدهای آمینه عناصر کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن و گاهی گوگرد وجود دارند. همه آنها در حالت خلوص به صورت پودری سفید هستند و بوهایی ضعیف اما مشخص دارند عموماً در آب حل میشوند، اما در حلالهای آلی مانند اتر نامحلولاند نقطه ذوب اسیدهای آمینه بالاست و معمولاً ذوب این مواد با تجزیه آنها همراه است. اسیدهای آمینه، هم چنانکه از نامشان پیداست مولکولهای آلی هستند که دو عامل مهم اسیدی و آمینی را دارند. هر ماده آلی محتوی این دو عامل را میتوان اسیدآمینه نامید، ولی در قلمرو پروتئینها، امروزه اسید آمینهی محدودی را در نظر میگیرند. در این گروه عامل آمینی در موقعیت آنها نسبت به اتم کربن عامل اسیدی قرار دارد، یعنی، عامل آمینی آنها به اتم کربنی چسبیده است که در مولکول بلافاصله بعد از عامل اسیدی واقع است.
فرمول عمومی اسیدهای آمینه به صورت زیر است:
از این طرح میتوان دریافت که راه دیگر توصیف اسیدهای آمینه آن است که بگوییم عوامل اسیدی و آمینی هر دو به یک کربن متصلند. اما مولکول اسید آمینه را بهر طریق که بنگریم، باید این اسیدهای آمینه به خاطر موقعیت خاص عامل آمین، نوع آلفا بخوانیم. نوع بینانی که ب جایR قرار میگیرد، خواص و ویژگیهای اسیدآمینه را طبقهبندی میکنند.
کشف اسیدهای آمینه به سال ۱۸۰۶ و زمانی باز میگردد که ترکیبی را از عصاره گیاه آسپاراگوس استخراج کردند. این ماده آسپاراژین نامیده شد، اما در آن زمان چیز زیادی درباره این ترکیب مشخص نبود.
نخستین اسیدآمینه را در سال ۱۸۲۰ از پروتئین جدا ساختند. وقتی پروتئین ژلاتین را تجزیه کردند و مواد حاصل را از یکدیگر جدا کردند، معلوم شد که نوعی اسید آمینه فراوانتر از بقیه مواد است. این اسید آمینه را گلایسین نامیدند زیرا مزهای شیری داشت. جالب این است که در عین حال، گلایسین یعنی نخستین اسیدآمینه جدا شده به صورت متبلور، سادهترین فرمول را نیز دارا میباشد. در فاصلهی ۱۸۲۰ تا ۱۹۳۵، هجده نوع اسید آمینه دیگر از پروتئینها جدا شدند و در نتیجه، کلاً نوع اسید آمینه مورد شناسایی قرار گرفت. به هر یک از این مواد به دلخواه نامی داده شد، نامهایی که گاهی هیچ گونه ارتباطی به ساختمان شیمیایی با خواص ماده نداشتند و با آنکه در شیمی و بیوشیمی اغلب نامها جنبه سیستماتیک دارند به خواص یا ساختمان مورد اشاره میکنند. نامهای عمومی اسیدهای آمینه هنوز هم همچنان کاربرد دارند و بیشتر از نامهای شیمیایی و کامل این مواد مورد استفاده قرار میگیرند. بعد از سال ۱۹۳۵، اسیدآمینه جدیدی در پروتئینهای معمولی یافت نشد، اما چند تایی را از منابع غیر پروتیئنی مانند دیواره سلولی باکتریها بدست آوردند. (۲)
فصل سوم
مواد و روشها
۳-۱. نوع مطالعه و مکان انجام آزمایش
این مطالعه از نوع تجربی بوده و آزمایشات با بهره گرفتن از چربی شترمرغ آفریقایی گردن سیاه که از ناحیه صفاق جدا شده بود و ترشحات حلزون هلیکس پوماتیا که با تحریک دستی خارج شده انجام شده است.
مراحل پرورش شترمرغ و نمونهبرداری چربی در مزرعه واقع در جاده ساوه و جمع آوری حلزونها از جنگلهای لاهیجان انجام شد و مراحل استخراج اسیدهای چرب زنجیره کوتاه و استخراج ترشحات حلزون در آزمایشگاه کنترل کیفی شرکت تولیدی بازرگانی جی انجام شد.
۳-۱-۱. محدودیتها و مشکلات موجود طی این مطالعه
۱) نبود بعضی از وسایل و دستگاههای لازم جهت مراحل استخراج که سبب پیشرفت کند مراحل کار شد.
۲) تقریباً همه حلالهای مورد استفاده در این طرح مثلBF3 ، هگزان سمی و بسیار خطرناک بوده و برای سلامتی انسان خطر آفرین میباشد لذا کار با آنها به شرایط ویژه و فضاهای آزمایشگاهی با تهویه مناسب و دقت فراوان نیازمندند.
۳-۲. مواد و وسایل (روغن شترمرغ)
۳-۲-۱. چربی شترمرغ
چربی مورد استفاده در این بررسی از شترمرغ گردن سیاه نر بالغ که در مزرعه پرورش شترمرغ آقای هراتی واقع در جاده ساوه پرورش یافته بود بدست آمد. متوسط سن این پرندهها ۱۰ ماه و وزن آنها حدود ۲۰ کیلوگرم بوده پرندهها بوسیله دانه و رژیم غذایی متعادل تغذیه شده است.
جدول ۳-۱. دستگاههای مورد استفاده (روغن شترمرغ)
کشور | شرکت تولید کننده | نام دستگاه |
آلمان | sartorious | ترازوی دیجیتال |
آلمان | Horiba | دستگاه pH متردیجیتال |
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-09-05] [ 06:03:00 ب.ظ ]
|