بررسی جعل حقوقی و طاری در نظام حقوق ایران |
سند هنوز هم از مهمترین دلیل ادعاهای اصحاب دعوا در دعاوی و امور غیر کیفری است و هرگاه در دعوایی نوشتهای مورد استناد قرار گیرد یکی از مهمترین نکاتی که موردتوجه قرار میگیرد قابلیت استناد آن از زاویهای ماهوی است اما درعینحال موضوع بهکارگیری سند در دعاوی حقوقی و اثبات ادعا با استناد به آن دارای جوانب دیگری با چنان اهمیتی است که توجه نکردن به آنها میتواند استفاده از سند را غیرممکن نموده و یا موجب میشود نوشتهای که در اصل نمیتواند دلیل قرار گیرد ادعای واهی را اثبات کند یکی از شیوههای دفاعی در برابر اسناد که شکلی میباشد ادعای جعل میباشد که این ادعا را هم نسبت به اسناد رسمی هم نسبت به اسناد عادی شنیده میشود در این تحقیق به بررسی جنبههای حقوقی جرم جعل و تفاوت آن با جنبههای کیفری میپردازیم.
1-1-2 اهداف تحقیق
- بررسی اصول و مبانی نظری جرم جعل حقوقی و کیفری
- بررسی جنبههای مجهول جرم
- بررسی تقابل یا تعامل جعل حقوقی و کیفری
1-1-3 اهمیت موضوع تحقیق
با توجه به اینکه درگذشته تحقیق جامعی در این خصوص انجام نگرفته بود، با توجه به جدید بودن موضوع بر خود وظیفه دانستم که به
بررسی جنبههای مجهول موضوع بپردازم.
1-1-4 پرسشهای پژوهش و فرضیههای تحقیق
1- جعل کیفری و حقوقی چه شباهت و تفاوتهایی باهم دارند؟
2- آیا جعل حقوقی وطاری به یک معنا میباشد؟
3- آیا ادعای جعل و انکار و تردید در یکزمان باهم جمع میشوند؟
1-1-5 فرضیهها:
1- جعل حقوقی و کیفری باهم تفاوت دارند
2- جعل حقوقی وطاری باهم تفاوت دارند.
3- ادعای جعل با انکار و تردید در یکزمان قابلجمعاند.
1-1-6 تعریف اصطلاحات و متغیرها
جعل: جعل در لغت به معنی دگرگون کردن، منقلب نمودن، گردانیدن، قراردادن، آفریدن، وضع کردن، ساختن و ایجاد کردن بهکاررفته است
انکار: انکار کردن، در لغت نشناختن چیزی یا کسی را. منکر شدن. انکار بیانگر نوعی مخالفت آگاهانه به یک اظهارنظر یا به یک عقیده است.
تردید: در لغت به معنای دودل کردن و در اصطلاح حقوقی عدم پذیرش تعلق خط و امضا و مهر و… سند غیررسمی به منتسب الیه توسط شخص دیگر است.
سند: سند به مفهوم اعم در لغت به معنای آنچه بدان اعتماد کنند و در اصطلاح حقوقی به معنای هر نوشته که در مقام دعوا یا دفاع قابل استناد باشد.
دعوا: دعوا در لغت به معنای جنگ و جدال و خصومت بر سر چیزی و در اصطلاح حقوقی عبارت است از عملی که برای تثبیت حقی صورت میگیرد یعنی حقی که مورد تجاوز و انکار واقعشده است.
1-1-8 روش کار و تحقیق موانع و مشکلات تحقیق
در این پژوهش غالب کاربر اساس روش کتابخانهای میباشد و اکثر منابع مورداستفاده کتب و مقالات فارسی و بوده که به این تحقیق کمک شایانی نموده است.
– متین–احمد، مجموعه رویه قضایی، شامل آرای ( حقوقی –کیفری –استخدامی) هیئت عمومی و آرای کیفری شعب دیوان عالی کشور حکم شماره 4353-29/12/1319 شعبه 4د.ع.ک.ص 30
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-12-02] [ 12:58:00 ق.ظ ]
|